Home » Onze Roedel » Eva

Eva

door Gijsbert

Eva

Eva februari 2014
DNA Registratie Eva

Voluit: Eva uit de Drentsche Streek
Roepnaam: Eva
Geboren: 05 oktober 2012
Overleden: 15 april 2022
Titels: Bundes Sieger 2014 (BSSG14),
Benelux Winner 2014 , Belgian Winner 2014, International Show Champion
Ouders: Britt fan’t Suydevelt en Boyka Nouska van Klein Elsholt

Onze pittige tante. Leergierig en open. Maar ook een knuf eerste klas. Zo kan ze het beste worden omschreven.

Op 28 november 2012 is zij deel van  onze roedel geworden en een paar dagen later voor het eerst mee gegaan naar jachttraining.

Je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen! Ze deed het daar heel erg goed. Geen konijn is te groot, geen dummie te zwaar. Eva is praktijk bejaagd.

Prachtige uitslagen

Eva 2e Nederlandse Rassen en Best of Breed
Ere-ring, reserve Beste van de Nederlandse Rassen

Inmiddels heeft ze een behoorlijke tentoonstellingservaring met prachtige uitslagen. Tijdens de Internationale Hondententoonstelling Maastricht van 28 september 2014 werd zij BOB (beste van het ras) en in de Ere-ring tweede van de Nederlandse Rassen.

In Dortmund werd zij in oktober 2014 wederom BOB en haalde de titel Bundessieger 2014. Tijdens Dog Show Brussels wist ze beste teef te worden, Belgian Winner en Internationaal Showkampioen.

Nesten

11 maart 2015 kreeg Eva haar eerste nest van 3 reutjes en 5 teefjes. Allemaal lieve sociale hondjes die een goed thuis hebben gekregen. Op 16 oktober 2017 werd haar tweede nest geboren; beter bekend als ‘de boys van Van Rubensdael’. Haar laatste nest is van 22 november 2018.

Wist u dat zij één van de eerste Drenten met een DNA Afstammingsregistratie  is bij de Raad van Beheer?

Na 2018 hadden we nog een nestje met haar gepland. Alle seinen stonden op groen, maar na de echo wisten we dat ze maar 1 pupje droeg. Een dag voor de geboorte begon Eva bloedingen te krijgen waardoor we met spoed naar de dierenkliniek moesten. Daar werd  het pupje geboren, helaas niet meer in leven. 

Diabetes

In de maanden na de laatste dracht werd Eva steed zwakker. We dachten aan het ergste. Groot was dan ook de opluchting dat het ‘slechts’ diabetes was. Twee maal daags een insuline prik liet haar in heel korte tijd weer opknappen.

In april 2022 leek het echter weer wat minder met Eva te gaan. We besloten dan ook de baarmoeder te verwijderen om zo erger te voorkomen. De operatie slaagde. Wat we niet konden bevroeden was dat de diabetes een zwaardere wissel had getrokken dan we dachten. Tijdens de recovery kreeg Eva plotseling een hart stilstand. Wij waren op dat moment bij haar. Toegesnelde artsen hebben haar nog proberen te reanimeren. We moesten besluiten dat het beter was haar te laten gaan.
Op 15 april 2022 is Eva overleden. De roedel heeft nog even afscheid kunnen nemen. 

We missen je meisje, nog elk moment van de dag.

Klik hier voor de stamboom en gezondheidsgegevens.

error: Alert: Content is protected !!