Home » Onze Roedel » Wild Venatrix Sako of Floris

Wild Venatrix Sako of Floris

door Gijsbert

Voluit: Wild Venatrix Sako of Floris
Roepnaam: Floris
Geboren: 26 mei 2016
Titels: –
Ouders: Bookvalleys Nettle en Floris Horis fan’t Patrijzenbos

Op 9 september 2016 kwam Floris naar Nederland gereisd. Hij is geboren bij kennel Wild Venatrix van Helena Lyckoskog uit Zweden Ook zijn zusje Jeppe kwam toen naar Nederland. 

Oude bloedlijnen

Floris hebben wij in gezamenlijk eigendom met Joost Wegink. Hij is een prachtige en lieve vent. Vanaf hij moment dat hij twee jaar werd is hij actief geworden als dek-reu. Natuurlijk conform gebleken geschiktheid qua gezondheidseisen conform het fokreglement van DPHCN.

Zijn ouders en grootouders vertegenwoordigen oude bloedlijnen. Door deze weer te herintroduceren in de Nederlandse populatie wordt de genetische diversiteit weer wat groter.

Zijn dek reu kwaliteiten heeft hij inmiddels bewezen met het nest wat hij heeft voort gebracht met Eva.

Roedelleider in opleiding

img_0887

Op 16 september 2016 hebben wij hem opgehaald bij Joost en kennis laten maken met zijn nieuwe roedel.

Geoff, oudste en roedelleider, vond het direct een goed idee dat hij een nieuw roedel lid werd. Binnen een dag draaide hij al mee alsof het altijd al zo geweest is.

Geoff is druk doende hem op te leiden tot roedelleider.
Het zal nog wel even duren voordat Floris werkelijk het stokje overneemt, maar je kan niet vroeg genoeg aan je opvolging denken.

Showbink

Vanaf de jeugdklasse is hij ook regelmatig te vinden zijn op shows. Meestal is hij daar samen te vinden met Joost die hem voorbrengt bij de keurmeester. Zijn uitslagenlijst is al redelijk indrukwekkend met menig Uitmuntend.

We hebben zijn eerste levensjaar opgetekend in een blog. Nieuwsgierig naar die belevenissen? Je kunt dit lezen via Floris’ Blog.

Klik hier voor de stamboom en gezondheidsgegevens.

error: Alert: Content is protected !!