Home » Onze Roedel » Ruben Max

Ruben Max

door Gijsbert
Veteranen Winner 2011

Voluit: Ruben Max van de Sebastiaans Hoeve
Roepnaam: Max
Geboren: 27 augustus 2002
Overleden: 30 september 2014
Titels: NVK ’11 en VW ’11
Ouders: Fien Finest van de Sebastiaans Hoeve en Buddy Beike van Selihof

Pas op 20 december 2010 is Max in onze roedel gekomen. Na 8 jaar elders te hebben gewoond moest hij worden herplaatst.
Dat heeft niet lang geduurd, want nadat onze Golden Retriever Floss en Max kennis hadden gemaakt was meteen duidelijk dat ze vriendjes zijn.Max is een heel stabiele hond.

Hij heeft een bijzonder vriendelijk karakter naar mensen, kinderen en andere huisdieren. Max is een alfa hond, dus wanneer hij een andere alfa tegenkomt moet eerst wel even duidelijk worden wie er hoger in rang staat, Max of de ander.

Kopstudie met zijaanzicht

Max stond als dekreu sinds 2011 op de dekreuenlijst van de Vereniging De Drentsche Patrijshond. Omdat we met Max een nestje wilde fokken moest hij in 2011 nog minimaal een ZG (Zeer Goed) halen op een hondententoonstelling. Tijdens zijn eerste echte show, de clubmatch van de Vereniging, haalde hij tot onze en ieders verbazing direct een 1U (uitmuntend) en versloeg daarmee alle aanwezige (kampioens)veteranen.
 
Hierna is Max nog vaak naar een tentoonstelling geweest. Hij heeft in zijn en onze show carrière slechts 1 maal een ZG gehaald; voor de overige shows altijd een U. In 2011 de titels “Nederlands Veteranen Kampioen (NVK ’11)” en “Veteranenwinner (VW ’11)” gehaald. Kijk bij “showresultaten” voor alle uitslagen en keuringsrapporten.
 
 
Ruben-Max
Na een periode van ziekte is Max van ons heen gegaan op 30 september 2014. We missen hem nog elke dag.
 
error: Alert: Content is protected !!