Home » Over ons

Over ons

door Gijsbert

Van Rubensdael Drentsche Patrijshondenkennel uit Hellevoetsluis is gestart door de trotse eigenaren Gijsbert en Hester Van Luinen-de Rooij.

De naam Van Rubensdael

De naam Van Rubensdael is afkomstig van onze eerste Drent Ruben Max van de Sebastiaans hoeve. Met hem is het “allemaal” begonnen in december 2010. Het leek ons goed om voor onze Golden Retriever een maatje te zoeken. Hierbij dachten wij aan een herplaatshond. Een mooie gedachte om een herplaatser een nieuwe kans te geven.

Hoe het begon

Ruben-Max
Ruben Max van de Sebastiaans Hoeve

Op onze zoektocht naar een geschikte hond kwamen we op Internet Ruben Max (Max) tegen. Een reu van ruim 8 jaar die wegens omstandigheden herplaatst moest worden. Wij waren direct geïnteresseerd in Max. Na telefonisch contact met de fokker waar Max op dat moment al verbleef, hebben wij een afspraak gemaakt om nader kennis te maken. Tijdens deze afspraak klikte het gelijk tussen Max en Floss, onze Golden Retriever. En niet onbelangrijk; tussen Max en ons voelde het ook goed! Tot onze verrassing mochten we Max gelijk meenemen. De fokker had wel een verzoekje aan ons; ze wilde graag een nest met Max fokken. Of wij daarmee akkoord gingen…

Compleet nieuwe wereld

Hester en Pups Bryn x Floris Sr

Natuurlijk vonden wij het goed dat Max als dekreu gebruikt zou worden.. Daardoor kwamen wij in een voor ons compleet nieuwe wereld. Max werd medisch gekeurd. Dit verliep perfect. Hij had een goede HD uitslag (HD-A, Norbergwaarde 40). Max “moest” nog een show lopen en daar minimaal een ZG (zeer goed) behalen om aan de kwalificatie te voldoen. Deze show werd de Clubmatch 2011 van de vereniging Drentsche Patrijshond. Max zou starten in de Veteranenklasse. In deze klasse waren ook een aantal reuen met kampioenstitels ingeschreven. We moesten ons geen illusie maken, we gingen voor de ZG  kwalificatie. Wat was het spannend en nieuw voor ons! Wat er toen gebeurde hadden we ons niet kunnen voorstellen; Max werd 1e  met een uitmuntende beoordeling!

Eva-Jachthondenshow
Eva Beste Teef van het Ras bij de Jachthondenshow 2014

 

De rest laat zich raden..

Max had zijn kwalificaties behaald. Hierdoor stond er niets meer in de weg om te dekken. Op 15 juli 2011 is Max vader geworden van 8 gezonde Drentenpups. Hiervan hebben we een Geoff aangehouden.

Geoff eerste in open klasse
Geoff eerste in open klasse

Door Max zijn we “gegrepen” door de kynologie. Wij vinden het een mooie gedachte om onze kennel naar hem te vernoemen; Van Rubensdael, Drentsche Patrijshondenkennel.

error: Alert: Content is protected !!