Home » Van Rubensdael op de Nakomelingendag 2021

Van Rubensdael op de Nakomelingendag 2021

door Hester
0 comment

Wij hebben er, door Covid-19, langer op moeten wachten maar op zaterdag 10 juli 2021 was het dan zo ver!  Op deze dag werd door onze rasvereniging Drentsche Patrijshonden Club Nederland (DPHCN) de Nakomelingendag georganiseerd.

Van Rubensdael was er bij! Er werden van onze kennel maar liefst 3 nesten beoordeeld. De nesten van Bryn en Eva uit 2018 en het nest van Veerle uit 2019. Ondanks dat de eerste provincies in Nederland al genieten van de zomervakantie waren bijna al onze nakomelingen aanwezig op de Nakomelingendag. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Naast dat het altijd fantastisch is om de door ons gefokte Drenten terug te zien, vinden wij het contact met onze pupbaasjes minstens zo belangrijk!

Het was voor sommige Drenten best spannend om in de ring te staan. Het is immers geen dagelijkse kost om beoordeeld te worden op je uiterlijk en gangwerk. Braaf wachten in de ring is ook best lastig als je zoveel familie ziet om mee te spelen. Maar wat hebben onze nakomelingen het goed gedaan! Ze hebben allemaal hun Uiterste best gedaan met een Ultieme beoordeling als resultaat. Het is niet moeilijk te raden dat wij ongelofelijk trots zijn. Trots op onze nakomelingen zijn we sowieso maar door dit geweldige resultaat zijn we Uitermate trots.

Toen het niet meer noodzakelijk was om een ‘keurige scheiding’ in de vacht te hebben of de snuit in de plooi, hebben een paar boys een verfrissende duik in het water genomen of een welverdiend modderbad. En ik kan ze geen ongelijk geven na zo’n enerverende dag met veel familie en gezelligheid.

Het was voor ons in alle opzichten een mooie dag. Nieuwe contacten zijn gelegd, blije en trotse pupbaasjes (pup is inmiddels een understatement; alle pups hebben zich ontwikkeld tot mooie, jonge Drenten!)

Trotse fokkers op een dag om trots op te zijn!

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!