Home » Lockdown pup

Lockdown pup

door Hester
0 comment

Het lijkt wel een nieuw ras; ontstaan uit vele hondenrassen en ontdekt begin 2020. Het zou kunnen thuishoren in rasgroep 11 ‘Niet FCI erkende honden’. Maar mag dit “ras” ooit wel erkend worden? Nee, absoluut niet!

Sinds de wereld werd geconfronteerd met de Covid-19 pandemie en het thuiswerken de nieuwe standaard is geworden, heeft iedereen “ineens” tijd over. Tijd die besteed kan worden aan een hond en dan nog het liefst een pup want die zijn zo schattig. En nu Nederland sinds half december in lockdown is en er een avondklok is aangekondigd, wordt zelfs de hond uitlaten van een ander heel interessant. Mensen die nooit enige affiniteit met honden hadden, willen nu op stap met een hond.
Maar is er überhaupt nagedacht over het welzijn van de hond?

Doorslaan in afleiding

Slaan we nu niet door om afleiding te hebben omdat we ons vervelen of om de avondklok te ontlopen? Naar mijn mening wel. Nu tijdens de Covid-19 pandemie is een pup hartstikke leuk en geeft het een vrijbrief om bij een avondklok naar buiten te kunnen. En gelukkig ook meerdere keren; een pup is immers nog niet zindelijk.

Veerle en kroostMaar… we hopen allemaal dat de Covid-19 pandemie snel onder controle is. De eerste vaccinaties zijn gegeven. Hopelijk is dit het begin van het einde van de pandemie die ons allemaal in de greep houdt. We kijken allemaal uit naar een leven na Covid-19. En wees eens eerlijk; past daar ook een pup, inmiddels een puber, bij? Voor de verre vakantie moet een oppas geregeld worden. Een hele avond op stap wordt ook lastiger. Uren achtereen wegblijven kan niet. Eigenlijk is het niet eerlijk; tijdens de lockdown heeft de hond jou gezelschap gehouden. Je leven een stuk leuker gemaakt. En als er weer meer mogelijk is, wordt hij een blok aan het been. Dat verdient hij niet!

Denk goed na

Beste aanstaande pupbaasjes, Als je een pup wil aanschaffen, denk dan goed na.
Denk na over een leven de pandemie. Het lijkt nu nog ver weg maar geloof me, de pup wordt ouder dan de pandemie duurt! Kan de inmiddels jonge hond deel uit blijven maken van je leven? Ook als je weer buiten de deur kan werken en een avondje naar de kroeg tot de mogelijkheden behoort?

Kun je volmondig ‘ja’ zeggen, ga er dan voor maar weet dat een hond best de leeftijd van 12 jaar kan bereiken. Al die tijd hoopt hij deel uit te kunnen maken van je leven. Ik wil je niet ontmoedigen een om een pup aan te schaffen, zeker niet. Maar doe dit niet halsoverkop!  Zorg er ook voor dat je niet bij een broodfokker terecht komt. Oriënteer je op een goede fokker, ga praten en laat je informeren. Vraag naar de honden. Wees zorgvuldig en geduldig. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat een lockdown pup nooit een “ras” zal worden.

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!