Home » Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 3: Je senior vervolgt zijn weg

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 3: Je senior vervolgt zijn weg

door Hester
0 comment

Je senior vervolgt zijn weg; het derde deel in de reeks “een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans.” In de eerste twee delen wordt resp. de pup en de puber hond besproken. Er zijn te weinig boeken die de “senior fase” in het leven van de hond zo uitgebreid bespreken en uitleggen. Heel fijn dat Martine Burgers, osteopaat, en Sam Turner, hondentrainer, juist over deze fase een boek hebben geschreven.

In dit boek nemen de auteurs je stap voor stap mee in het leven van een senior. Als eerste komt de volwassen hond aan bod waarna het naadloos overgaat in de seniorhond. Als laatste wordt de bejaarde hond genoemd. Vaak wordt er gedacht dat zodra de hond volwassen is, hij af is. Hij is getraind. De opvoeding is afgerond. Een misvatting; want ook een seniorhond wil en moet nog leren. Maar wel op zijn eigen tempo. Een tempo wat aangepast is aan een volwassen of seniorenlijfje.

Voor de volwassen hond is er aandacht voor training. Nieuwe oefeningen maar ook herhaling van oefeningen zodat hij de vaardigheid blijft behouden. Ook is er aandacht voor balans- en coördinatietraining. Door de overgang naar volwassen hond naar seniorhond veranderd er fysiek en mentaal veel voor een hond. Net als bij de mens komt de ouderdom bij de hond ook met gebreken. In het hoofdstuk “wat je moet weten over seniorenlijfjes” wordt het ouder wordende lijf besproken van het skelet tot mogelijke kwaaltjes en aandoeningen. Goed om te weten wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de bejaarde hond. De laatste levensfase van je hond en de fase waarin niet alles meer lukt en kan.

Dit boek is absoluut een aanrader voor elke hondenliefhebber! In duidelijke taal en rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s vertellen de auteurs in dit boek over het leven van en met de volwassen hond tot de laatste fase waarin het afscheid onvermijdelijk is. Alle oefeningen zijn praktisch uitgelegd en makkelijk zelf te doen met je hond.

Deze serie van Martine Burgers en Sam Turner verdient een plaats in de boekenkast van elke hondenliefhebber.

Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing  B.V.
ISBN: 978-94-92199-80-5
Prijs: € 36,95

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!