Home » Kijk eens naar je hond

Kijk eens naar je hond

door Hester
0 comment
Aan de slag met je hond

Als je een hond aanschaft, of het nu een volwassen hond is of een pup, je wil het allerbeste voor je hem. Je gaat er ook vanuit dat hij alles leuk vindt en goed doet. Het klinkt als een ideaalplaatje. Maar wat nu als het niet zo gaat als je gehoopt hebt? Dat je hond niet je beste vriend is en dat er problemen zijn met zijn gedrag?

“kijk eens naar je hond “ van Monique Bladder kan een je een handvat geven om zelf de problemen aan te pakken. Monique is een ervaren hondengedrag specialist. Ze is één van de oprichters van het Kynologisch Kenniscentrum Annorlunda dat opleidingen tot hondenprofessionals verzorgt.

De auteur neemt je stap voor stap mee in het oplossen van het probleemgedrag van je hond. Het eerste deel van boek vraagt je letterlijk naar je hond te kijken; er wordt gesproken over de communicatie en emoties van je hond. Heel belangrijk is de rol van stress. Het tweede deel vertelt hoe ongewenst gedrag ontstaat. Wat kun je wel en niet veranderen?  Het derde deel geeft een scala aan ongewenst gedrag weer. Wat is ongewenst gedrag en waarom doet je hond dat? Een belangrijk maar ook pittig hoofdstuk. In vierde en laatste hoofdstuk ga je zelf aan de slag met het gedrag van je hond. De kennis uit de voorgaande hoofdstukken ga je in de praktijk brengen. Met trainingsadviezen toegespitst op een bepaald probleem.

Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s die de tekst en oefeningen goed en duidelijk aanvullen. Ook handig zijn de checklists die je kunnen helpen om het gedrag van je hond in de kaart te brengen en om een plan van aanpak op te stellen.

“Kijk eens naar je hond” is zeker een aanrader als je tegen probleemgedrag van je hond aanloopt. In heldere taal geeft Monique Bladder adviezen. Zij schroomt ook niet om aan te geven wanneer het beter is om een gedragstherapeut in te schakelen.

Auteur: Monique Bladder
Uitgeverij: Edicola Publishing BV
ISBN: 97-94-92500-88-5
Prijs: € 31,95

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!