Home » Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 2 : Je puber goed op pad

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 2 : Je puber goed op pad

door Hester
0 comment

De meeste puppyboeken beschrijven de ontwikkeling van je pup tot hij 6 maanden is. Veel boeken over de periode na 6 maanden zijn er niet. Terwijl het juist een heel belangrijke periode in het leven van je pup is. Hij is immers nu puber geworden! De pubertijd; een leuke maar ook intensieve en soms ook pittige periode in het leven van jou en je hond.

Nu is er het boek wat ons alles vertelt over puberhonden! ‘Je puber goed op pad’ is het tweede deel uit de serie ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’ en bespreekt alle fases in de ontwikkeling van een puber.

Naast informatie over puberperikelen; “Help, hij heeft bananen in zijn oren” en “Dat doet ie anders nooit” besteden de auteurs ook veel aandacht aan de hondentaal. Niet alleen de communicatie tussen honden onderling maar ook tussen hond en mens wordt uitvoerig besproken. Heel belangrijk omdat dit naar mijn mening vaak tot (onbedoelde) miscommunicatie leidt. Goede communicatie is de basis voor een goede hond-baas relatie. Met prachtige foto’s wordt toegelicht hoe de lichaamstaal van de hond werkt.

Ook in dit deel wordt er uitgebreid stil gestaan bij de anatomie van de jonge hond. Hoe zit een puberlijf in elkaar en hoe belastbaar is zo’n lijf dat nog volop in de groei is? Een puberlijf en brein vragen om extra aandacht en aangepaste oefeningen. Alle trainingen en oefeningen in dit boek voorzien hierin. Leuk en uitdagend om samen met je jonge hond te doen. Met foto’s worden de oefeningen verduidelijkt.

Als laatste wordt er in dit boek stil gestaan bij sporten met je hond. Welke sporten zijn er en passen bij jouw hond? Inmiddels is er van de hand van de auteurs een boek verschenen in deze zelfde serie: ‘De hond als atleet’

‘Je puber goed op pad’ is een “must have” als je een puberhond hebt! Veel praktische tips om je hond te begeleiden in zijn puberteit.

Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing BV
ISBN:978-94-92199-26-3
Prijs: € 36,95

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!