Home » Wat een jachthond moet weten

Wat een jachthond moet weten

door Hester
0 comment

Over opvoeden van de pup, apporteren, voorstaan en zweetwerk

Ben je de trotse eigenaar van een jachthond? Dan is het leuk om actief met hem bezig te zijn. Sterker nog hij heeft het ook nodig. Voor een jachttraining komt hij graag zijn mand uit. Wat is nu een (goede) jachttraining en wat is er allemaal mogelijk?

Paul Vos, een ervaren (jacht)trainer,  schreef er een boek over: ‘Wat een jachthond moet weten’ Een overzichtelijk en makkelijk leesbaar boek met veel foto’s en tekeningen ter verduidelijking van de tekst en oefeningen.

In het boek worden alle facetten van de (jacht)training besproken: Apporteren, zweetwerk, en de praktijk: het veldwerk. Bij de training is communicatie tussen baas en hond van essentieel belang. Handig is dan ook het overzicht met commando’s die belangrijk zijn in de jacht.

Er zijn niet veel boeken over jachthonden waarin de auteur (veel) aandacht besteed aan opvoeden van een pup tot jachthond. Paul Vos , de auteur, doet dat gelukkig wel. Zoals hij zelf zegt in het boek; ”Vanaf het vroege begin wil ik het instinctieve ‘will to please’ aanwakkeren.

Het fijne aan dit boek is dat het voor zowel de beginnende jachthondeneigenaar als de ervaren eigenaar is . Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je hond kunt trainen. Waarbij de moeilijkheidsgraad van de oefeningen kunnen worden aan gepast aan de leeftijd en ervaring van de hond en eigenaar.

Het trainen van een jachthond is intensief en vergt ook geduld. Het kan zijn dat de jachthondeneigenaar tegen (praktische) problemen aanloopt. De auteur noemt in het boek de veel voorkomende problemen en geeft daarbij een mogelijke oplossing. Goed dat de auteur dit ook meeneemt in zijn boek!

Voor iedere jachthondeneigenaar een aanrader als je met je hond actief bezig wil zijn. Je hond wordt er blij van als hij op deze wijze zijn natuurlijke jachtinstinct kan trainen!

Auteur: Paul Vos
Uitgeverij: Eburon
ISBN: 978-90-5972-111-1
Prijs: € 26,-

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!