Home » Luisteren is Leuk

Luisteren is Leuk

door Hester
0 comment

Klein maar fijn is het eerste wat mij te binnen schiet bij dit boek. Een boek zonder opsmuk maar met een duidelijk verhaal.

De schrijfster is een ervaren kynologisch instructeur en gedragsadviseur. Vanuit dat oogpunt heeft zij het boek geschreven. Zij beschrijft een effectieve methode om te trainen met je hond op basis van belonen en positieve bevestiging. De hond niet straffen of met harde boze stem toespreken. Dit werkt stress verhogend en komt niet ten goede aan het leervermogen van de hond.

De schrijfster begint het boek met een paar hoofdstukken over de voorbereidingen voor een effectieve training. Zo is er een hoofdstuk over belonen; Hoe beloon je op de juiste manier? Persoonlijk vind ik het hoofdstuk “train jezelf”  heel belangrijk. Een goede training valt of staat beheerste baas. Altijd goed om jezelf eens een spiegel voor te houden. Een training zonder communicatie werkt niet. Belangrijk is dan ook het onderwerp hoe leren en communiceren honden? Alle oefeningen zijn erop gericht om een leuke en tevreden hond te hebben. Een tevreden hond is ook een tevreden baas!

Verder in het boek komen de basisoefeningen aan bod. Denk aan het leren luisteren naar zijn of haar naam, op de plaats blijven, en voor veel baasjes een onmisbare oefening; wandelen aan een ontspannen lijn. Alle oefeningen worden geïllustreerd met eenvoudige, maar duidelijke tekeningen.

Ook wordt er aandacht besteed aan de zindelijkheidstraining en benchtraining.  Dit laatste is niet alleen gericht op pups maar ook op volwassen honden.

Als laatste geeft de schrijfster nog veel tips voor het socialiseren van pups. Zij geeft een handig schema van onderdelen waarop een pup gesocialiseerd kan worden.

Een makkelijk leesbaar boek vol met goede tips. Niet alleen gericht op pups maar ook op volwassen honden. Leuk om te geven en te krijgen.

Auteur: Jolein van Weperen
Uitgeverij/opmaak: StudioS2B, Grafisch Lyceum ,Utrecht
ISBN: 978-90-9028111-7
Prijs: € 20,50

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!