Home » Kalmerende Signalen

Kalmerende Signalen

door Hester
0 comment

In gesprek met je hond

De  eerste indruk is een wat dun en klein boekje. Maar wat een belangrijke inhoud! Heb je problemen met het begrijpen van je hond en levert dat voor jou en je hond stress op? Lees dan dit boek van Turid Rugaas. Een Noorse hondentrainer die je veel kan vertellen over de hondentaal.

In dit boek legt de auteur uit hoe honden communiceren en welke vaak subtiele signalen zij daarbij gebruiken. Een gezonde, goed gesocialiseerde hond zal altijd probleem vermijdend communiceren. De signalen die hij hierbij afgeeft worden dan ook kalmerende signalen genoemd.

Wat zijn nu deze kalmerende signalen en in welke situaties worden deze signalen door de hond afgegeven?

Elk in het boek genoemd kalmerend signaal wordt goed uitgelegd en met voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe en wanneer de hond het signaal gebruikt.  Mooi dat de auteur ook uitlegt hoe wij de signalen kunnen gebruiken waardoor de hond zich beter op zijn gemak zal voelen.

Naast de kalmerende signalen wordt er ook aandacht besteedt aan dreigsignalen. Denk hierbij aan grommen. Vaak worden deze signalen ingezet als de kalmerende signalen niet begrepen worden. Belangrijk dus om je hond goed te begrijpen. Dat kan een hoop nare situaties voorkomen!

Verder in het boek vertelt de auteur over een aantal voorbeelden uit haar praktijk waarbij de kalmerende signalen door haar eigen honden succesvol zijn ingezet om andere honden beter te laten communiceren.

Een verhelderend boek over hondentaal. Als je je hond beter wil begrijpen dan moet je, mijns inziens, dit boek echt lezen! Een goede communicatie en wederzijds begrip zijn de basis voor een mooie hond-baas relatie. En als ik naar onze eigen roedel kijk, kan ik concluderen dat het echt werkt!

Auteur: Turid Rugaas
Uitgeverij: Yggdrasil
ISBN: 978-90807584-4-4-5
Prijs: € 20,50

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!