Home » Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 1: Elke pup een goede start

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 1: Elke pup een goede start

door Hester
0 comment
Elke pup een goede start

Ben je van plan een pup in huis te halen? Dan is ‘Elke pup een goede start’ beslist hét boek dat je moet lezen! Er zijn veel boeken geschreven over de opvoeding van pups maar dit boek springt er in mijn ogen echt uit omdat er per periode van een paar weken tot de leeftijd van 24 weken uitvoerig wordt besproken hoe ver je pup is in zijn ontwikkelings-en socialisatieproces.

Een leerzaam boek om al aan te schaffen voordat je een pup gaat aanschaffen!
Vanaf de dracht van de teef totdat de pup 6 maanden oud is, word je stap voor stap mee genomen in de ontwikkeling van de je pup. Voor elke periode in het leven van de pup staan er ook leuke oefeningen in dit boek. .Alle oefeningen zijn gericht op een positieve benadering van je pup zodat er een mooie en goede vertrouwensband ontstaat. De mooie kleurenfoto’s verduidelijken de oefeningen.

Naast het algemene ontwikkelings-en socialisatieproces wordt er door de auteurs ook veel aandacht besteed aan de fysieke ontwikkeling van de pup. Een belangrijk hoofdstuk; een puppylijfje is nog erg kwetsbaar en kan nog niet teveel belast worden. Van het skelet tot het gebit; alles wordt in duidelijke taal besproken. De vragen: “Wat kan mijn pup al wel en wat kan hij nog niet” worden uitgebreid toegelicht. Ook wordt stil gestaan bij de vermoeidheidssignalen van je pup. De illustraties geven aan hoe deze signalen er uit zien.

In het boek vind je verder veel praktische informatie vanaf het moment dat je besluit om een pup aan te schaffen totdat de eerste maanden dat hij bij je in huis is.. Denk bijv. aan zindelijkheidstraining, voerbaktraining of welke halsband is geschikt voor mijn pup? Handig is het socialisatieschema en het overzicht puppygym oefeningen achter in het boek .Een kleine kanttekening voor het socialisatieschema: Het is een handvat. Pak de situaties of dingen waarvan je denkt dat je pup hiermee in aanraking komt.

‘Elke pup een goede start’ is een toegankelijk, inspirerend en prettig leesbaar boek dat mijns inziens niet mag ontbreken in de boekenkast van een (aanstaande) hondeneigenaar!

Dit boek is het eerste deel uit de serie ‘Een Hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’. Het tweede deel is ‘Je Puber goed op pad’. Het tweede deel gaat verder waar de puppytijd in deel een stopt en bespreekt de leuke maar soms ook pittige pubertijd van je jonge hond.

Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing BV
ISBN: 978-94-91172-81-6
Prijs: € 36,95

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!