Home » Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 1: Elke pup een goede start

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans deel 1: Elke pup een goede start

door Hester
0 comment
Elke pup een goede start

Ben je van plan een pup in huis te halen? Dan is ‘Elke pup een goede start’  beslist hét boek dat je moet lezen! Er zijn veel boeken geschreven over de opvoeding van pups maar dit boek springt er in mijn ogen echt uit omdat er per periode van een paar weken tot de leeftijd van 24 weken uitvoerig wordt besproken hoe ver je pup is in zijn ontwikkelings-en socialisatieproces. Voor elke periode in het leven van de pup staan er ook leuke oefeningen in dit boek. De mooie kleurenfoto’s verduidelijken de oefeningen.

Naast het algemene ontwikkelings-en socialisatieproces wordt er door de auteurs ook veel aandacht besteed aan de fysieke ontwikkeling van de pup. Van het skelet tot het gebit; alles wordt in duidelijke taal besproken.

In het boek vind je verder veel praktische informatie vanaf het moment dat je besluit om een pup aan te schaffen totdat hij 6 maanden oud is. Denk bijv. aan zindelijkheidstraining, voerbaktraining of welke halsband is geschikt voor mijn pup?  Handig is het socialisatieschema en het overzicht puppygym oefeningen achter in het boek.

 ‘Elke pup een goede start’ is het eerste deel uit de serie ‘Een Hondenleven lang fysiek en mentaal in balans’. Het tweede deel is ‘Je Puber goed op pad’. Dit tweede deel gaat verder waar de puppytijd in deel een stopt en bespreekt de leuke maar soms ook pittige pubertijd van je jonge hond.

Een echte aanrader; ‘Elke pup een goede start’ is een toegankelijk, inspirerend en prettig leesbaar boek dat mijns inziens niet mag ontbreken in de boekenkast van een (aanstaande) hondeneigenaar!

Auteurs: Martine Burgers en Sam Turner
Uitgeverij: Edicola Publishing BV
ISBN: 978-94-91172-81-6
Prijs: € 36,95

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!