Home » Toepoels puppywijzer

Toepoels puppywijzer

door Hester
0 comment

Voor een lieve, gehoorzame pup

Mijn eerste indruk is een handzaam, in duidelijke taal geschreven boek met veel kleurenfoto’s. Deze foto’s verduidelijken de tekst en oefeningen in het boek. Hierdoor vind ik het ook een heel toegankelijk boek voor kinderen!

De auteur legt in het boek de nadruk op het voorkomen van fouten wat in mijn ogen zeker bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van het zelfvertrouwen van de pup. Teveel corrigeren kan het zelfvertrouwen van de pup negatief beïnvloeden.

In verschillende hoofdstukken worden alle belangrijke stappen en onderwerpen in het jonge leven van de pup uitgebreid behandeld. Denk aan socialisatie en zindelijkheidstraining. Ook wordt er aandacht gegeven aan het verzorgen en aanraken van de pup. De hoofdstukken worden afgesloten met oefeningen. Deze oefeningen worden goed uitgelegd en verduidelijkt met foto’s.

Heel handig is het uitgebreide socialisatieprogramma ter afsluiting van het boek. Van kennismaken met baby’s tot volwassenen, van het winkelcentrum tot dierenarts aan alles is gedacht in het programma. Persoonlijk zou ik alleen de punten uit het programma halen die op jouw situatie van toepassing zijn. Een pup in een gezin met kinderen heeft veel meer aan het socialiseren op een schoolplein dan in een café. Kijk ook uit voor een te snelle socialisatie. Pas je aan het tempo aan van de pup. Hij moet de indrukken ook kunnen verwerken.

Wil je een goede start maken met je pup dan is dit boek zeker een aanrader. Door het stappenplan  in het boek word je begeleid in het opvoeden van je pup tot een evenwichtige en sociale hond. Ook is dit boek handig als naslagwerk.

Een leerzaam boek voor iedereen die een pup wil aanschaffen!


Auteur: Gwen Bailey
uitgeverij: Becht
ISBN:  9789023014850
Prijs: € 19,99

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!