Home » Help mijn hond trekt!

Help mijn hond trekt!

door Hester
0 comment

Hond vriendelijke methode voor het ontspannen aan de lijn lopen

Een klein en dun boek maar wat een belangrijke inhoud! De Noorse hondentrainer Turid Rugaas  beschrijft een hond vriendelijke methode om het trekken aan de lijn te voorkomen of af te leren.

In het boek begint de auteur bij het begin; waarom trekt een hond? Vanuit die vraag heeft ze een oefening bedacht. In afzonderlijke stappen wordt deze oefening opgebouwd. Ook benoemt de auteur wat er fout kan gaan tijdens de oefening. Dit om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Verder wordt er gesproken over de  uitrusting om een hond uit te laten. Denk aan een halsband, een tuigje en lijn. De auteur noemt ook de halty of gentle leader. Duidelijk geeft zij weer waarom zij geen voorstander is van dit hulpmiddel.

Het leren aan de lijn lopen is voor elke leeftijd anders. Daarom bespreekt zij de pup en de volwassen hond apart. Pups kunnen zich nog maar een paar seconden concentreren en heeft meer trainingsmomenten nodig dan de oudere hond.

Verder in het boek wordt besproken hoe je de geleerde methode kunt toepassen in de dagelijkse praktijk aangevuld met wat leuke (groeps)oefeningen.

Het boek is makkelijk en onderhoudend geschreven en wordt met veel foto’s geïllustreerd. Het nodigt uit om direct aan de slag te gaan met je hond. Het vergt wel wat tijd en aandacht van baas en hond. Er zal regelmatig moeten worden getraind. Maar het resultaat zal er zijn; Een leuke en rustige wandeling met je hond die netjes naast je loopt aan doorhangende lijn!


Auteur: Turid Rugaas
Uitgeverij: Yggdrasil
ISBN: 978-90-807584-3
Prijs: € 15,50

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!