Home » Anatomie van de hond

Anatomie van de hond

door Hester
0 comment

terminologie, anatomie en bewegingsleer

Dit boek werd mij geadviseerd als aanvullend studieboek tijdens mijn cursus Kynologische Kennis I. Wat een geweldig boek!

Het boek is ingedeeld in 4 delen: Als eerste wordt de plek van de hond in het dierenrijk besproken. Vervolgens wordt het exterieur, het uiterlijk van de hond, besproken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zijn hoofd en zijn vacht. De auteurs gebruiken hiervoor kynologische uitdrukkingen die met illustraties worden verduidelijkt. Dus ook voor niet-kynologen is het goed te begrijpen. Van het exterieur ga je door naar de inwendige hond. Geen gewricht of spier wordt overgeslagen. Ook is er aandacht voor de stofwisseling van de hond. Het boek sluit af met de beweging van de hond. In dit deel wordt de lezer uitgelegd hoe de gewrichten van de hond bewegen en welke spieren hiervoor nodig zijn. Tenslotte wordt het gangwerk (hoe loopt de hond) nader belicht. Ook eventuele afwijkingen in het lopen van de hond worden genoemd en de mogelijke oorzaken.

De auteurs hebben ervoor gekozen om alle illustraties met nummers op elke linker pagina te zetten. Op de rechter pagina vind je de nummers met de uitleg over de desbetreffende illustratie. Dit kan wat rommelig overkomen maar dit is in mijn ogen geen obstakel om dit boek te lezen. Het is juist heel leerzaam om tekst en illustratie bij elkaar te vinden. Voordat je het weet zit je uren de hond te bestuderen in dit boek!

 

Dit boek is het enige Nederlandse boek dat de anatomie van de hond zo uitgebreid en duidelijk vertelt. Het boek is niet alleen voor kynologen en fokkers een goed en nuttig studieboek of naslagwerk maar ook heel leuk voor hondenliefhebbers die het interessant vinden om te leren hoe hun hond “in elkaar zit”.

Ik heb dit boek ervaren als een “reis” door de hond en zijn anatomie. Het wordt nog regelmatig uit de boekenkast gehaald.

 

Auteurs: R. en P. Beute-Faber
Uitgeverij: Bloemendal Uitgevers, Amersfoort
ISBN: 9789077462027
Prijs: € 49,95

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!