Home » De boys op de nakomelingendag

De boys op de nakomelingendag

door Hester
0 comment
Boys in de ring Nakomelingendag

Op zaterdag 18 mei j.l. vond de jaarlijkse nakomelingendag plaats van onze rasvereniging DPHCN.  Op deze dag worden jonge Drenten in de leeftijd van circa 1,5 tot 2 jaar beoordeeld door een officiële keurmeester. Een leuke, gezellige dag. Soms ook een beetje spannende dag voor de jonge Drent,  baasje en fokker. Voor de laatst genoemde misschien wel extra spannend. Want hoe heeft het door jou gefokte nest zich ontwikkeld en wat vindt de keurmeester er van?

Ook de boys van Van Rubensdael waren van de partij. Zij zijn inmiddels 19 maanden oud en behoorden tot de doelgroep van deze nakomelingendag. Wij hadden ze al even niet meer gezien. Wel op foto’s natuurlijk maar ‘live’ is toch anders en bovendien veel leuker!

Storm bij de keurmeester Nakomelingendag

Het was even wennen voor ze. Niet zo gek natuurlijk. Ineens ontmoet je allemaal rasgenoten. Eigenlijk familie. En dan moet je ook nog een rondje in de ring lopen. Iets wat je als jonge Drent het liefst zonder lijn en buiten doet. Maar beide boys hebben hun eerste optreden in de ring goed volbracht.

Roef bij de keurmeester Nakomelingendag

De boys van Van Rubensdael (Storm en Roef in het dagelijks leven)  zijn lief, leuk en knap geworden. Tuurlijk heb je als fokker ook een beetje een ‘roze bril’ op. Maar de keurmeester was het met ons eens. Sterker nog hij was Uitermate tevreden! Ook was hij Uitermate tevreden over Geoff en Eva. De ouders van de boys. Dan kun je als fokker alleen maar heel blij en trots zijn. Voor Geoff een mooie afsluiting van zijn carrière als dekreu. De boys zijn zijn laatste ‘wapenfeit’ Hij gaat nu genieten van zijn pensioen. Ik weet zeker dat dat wel gaat lukken.

0 comment
1

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!