Home » Just Veerle

Just Veerle

door Gijsbert
0 comment

Bijna iedereen kent onze roedel Drenten wel; Max waarmee “het allemaal “begonnen is. Onze kennel is naar hem vernoemd en hij is de vader van Geoff. Helaas hebben we in 2014 afscheid van hem moeten nemen. Zoon Geoff is een bekende dek reu met een behoorlijk aantal kinderen en zijn laatst verworven titel is opa.

De “alfa” vriendin van Geoff is Eva. Onze oudste teef waarmee we in 2015 een nestje hebben gefokt. In haar puberteit was ze ook bekend als Draakje. Deze titel heeft ze nu overgedragen aan haar dochter Bryn. Het jongste lid van onze roedel.

VeerleEn natuurlijk Veerle…. Geboren in 2013  en de nummer 3 in de roedel. Een dame met twee gezichten met beiden een eigen wil. Dat vraagt om uitleg… Enerzijds is ze een pittige tante die duidelijk aangeeft wat haar persoonlijke ruimte is en laat dan ook niet met zich sollen.

Anderzijds is ze in grote gezelschappen(hondse en menselijke) minder snel op de voorgrond en toont zichzelf zelfs verlegen. Ze is bijvoorbeeld zeker “showwaardig” maar ze vindt het ronduit vreselijk om in de ring te staan. En omdat ze het niet leuk vindt, verzet ze ook geen poot en verlaat ze het liefst de ring via de nooduitgang. Daar ook de hond het showen op zijn minst wel aardig moet vinden, hebben we besloten om haar niet meer in te schrijven voor shows.

Je kunt Veerle geen groter plezier doen dan met haar het veld in te gaan. Daar is ze helemaal happy. Ze rent, vliegt en laat haar neus zijn werk doen. En dat haar neus goed werkt weten we; geen kadaver is veilig voor haar. Als haar neus vol is met indrukken, rent ze het liefst achter een bal aan of gaat ze “aqua-joggend” door het water.

Veerle, de dame die het liefst haar eigen dingen doet, graag een knuffel komt halen en vanwege haar wil om te werken en in het veld nergens voor terugdeinst! Ze is heel divers… Just Veerle…….

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Content is protected !!