Home » De pups zijn geboren!

De pups zijn geboren!

door Hester
0 comment

Donderdag 12 maart, de pups zijn er!

Afgelopen dinsdagochtend merkten we aan Eva dat haar bevalling niet zo lang meer zou duren. Ze was erg onrustig, hijgerig. Haar temperatuur was al ongeveer met één graad gedaald. Dit betekent dat binnen zo’n 12 uur de bevalling begint.. We hebben haar, voor haar rust, gelijk in haar werpkist gezet.  Oh, wat had ze het zwaar; hijgen, niet meer weten hoe ze moest liggen of zitten. Ze bleef maar rondjes draaien en  graven in haar werpkist. We zijn bij haar gaan zitten en uiteindelijk viel ze op mijn schoot in slaap.

IMG_7237Toen ze een paar uur later weer wakker was, leek het wel of er niets meer aan de hand was. Waren we gefopt door Moeder Natuur?  Later op de avond leek de situatie onveranderd. Onder het mom van; Eva gaat morgen pas bevallen, dronken we nog wat om daarna naar bed te gaan. We hadden wel besloten dat één van ons op bank bij Eva zou blijven. voor het geval dat …Nu, slapen dat kwam er niet meer van….

Plotseling ging alles wel heel snel en hadden de pups besloten om toch deze nacht van 10 op 11 maart nog geboren te worden. Dus hebben we direct onze vriendin, die ons zou assisteren bij de bevalling, uit haar bed gebeld. Ze kwam precies op tijd en had haar jas nog aan toen ik riep:” Ik heb het eerste pupje al in mijn handen.” Wat bijzonder: een klein pupje nog in het vlies, onze eerste Van Rubensdael pup was daar!

IMG_7279Eva bleef de vaart er in houden want in een kwartier waren er 3 pups geboren! Binnen  2,5 uur waren er 8 pups; 3 reutjes en 5 teefjes. Alle pups hadden de bevalling goed doorstaan. Ook met Eva ging het goed al was ze wel moe na zo’n supersnelle bevalling. Wat een geweldig mooie ervaring, je zult begrijpen; slapen deden we niet meer..

IMG_7401Inmiddels is de dierenarts bij ons thuis geweest voor een controle van moeder en pups. We zijn heel blij om te kunnen zeggen dat alle pups goed gezond zijn. Geen open gehemeltes, knikstaartjes of navelbreukjes. Ook Eva werd even onderzocht en over haar was de dierenarts eveneens dik tevreden!

Wij zijn ontzettend blij dat alles goed verlopen is en gaan nu volop genieten van dit prachtige nest van de kennel Van Rubensdael!

 

 

Klik hier voor alle foto’s van dag 1

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Content is protected !!