Home » De eerste dagen van de pups

De eerste dagen van de pups

door Hester
0 comment

Zondag 15 maart, de pups zijn 4 dagen oud

04-dagen-001Vandaag zijn de pups 4 dagen oud. Ze doen het fantastisch en groeien goed. Ze hebben dit te danken aan hun zorgzame mams Eva. Wat is ze rustig en relaxt. Je hoort wel eens dat teefjes moeten leren om moeder te zijn maar bij Eva zat het direct goed. Misschien zit het in de genen, want haar moeder/oma Britt is ook een zorgzame, relaxte moeder.

Omdat de pups nog zo klein zijn en wij ze, ondanks de goede zorgen van Eva, dag en nacht  goed in de gaten willen houden hebben we nachtdienst. Een van ons slaapt de halve nacht op bank bij de werpkist. Halverwege de nacht hebben we “shift wissel” zodat we toch nog een paar uur kunnen slapen. Want van slapen komt het tijdens die halve nacht op de bank  niet veel… 

04-dagen-005Wat is het bijzonder om zo midden in de nacht met alleen het licht van de warmtelamp te kijken naar Eva en haar pups. Werkelijk je raakt niet uitgekeken. Wat heeft Moeder Natuur dit knap bedacht! Al die geluidjes van pups… Ik weet zeker dat ik dat zal gaan missen zodra de pups uitvliegen.

En dat ze allemaal zullen uitvliegen naar nieuwe baasjes daar zijn we zeker van. We hebben voor alle acht een baasje gevonden. Helaas hebben we ook een aantal mensen moeten teleurstellen en dat is best lastig. Maar als de lijst met potentiële baasjes langer is dan het aantal pups dat geboren is, dan kun je helaas niet anders.

Voordat onze achtling uitvliegt, gaan we nog 7,5 week genieten van deze drukke en gezellige periode! De eerste afspraken voor puppy kraamvisite staan gepland. De beschuit met muisjes staat klaar…

 

 

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!