Home » Eva’s nest; een achtling met een drukke agenda

Eva’s nest; een achtling met een drukke agenda

door Hester
0 comment

Zondag 26 april, De pups zijn 46 dagen oud.

DSC_0562Wie denkt dat pups van ruim 6 weken niets anders te hebben dan spelen, eten en slapen heeft het mis. De achtling van Eva en Geoff heeft een drukke en spannende week achter de rug. Afgelopen dinsdag hebben ze de 6 weken enting gehad. En nee, de dierenarts kwam niet naar de pups, de pups zijn naar de dierenarts geweest. Voor het eerst in de auto. Gelukkig ging mama Eva mee om haar pups te begeleiden op dit spannende tripje.  Met z’n allen naar de dierenarts doe je niet onopgemerkt; Wat een bekijks en aandacht krijgen de pups. ..

DSC_0438De dierenarts heeft er een feestje van gemaakt; Hij nam ruim de tijd om elke pup te onderzoeken en te enten. Het lichamelijk onderzoek bestond o.a uit; oogjes, oortjes en gewrichten controleren. Ook zijn ze gewogen en hebben ze allemaal een keurig scharend gebit. De dierenarts heeft alle pups goed gezond verklaard en feliciteerde ons met het mooie nest. Daar zijn we uiteraard heel blij mee! De dag na de 6 weken enting zijn alle pups gechipt en is er DNA afgenomen door een medewerker van de Raad van Beheer. Ze hebben nu hun stamboomnaam gekregen. We hebben er voor gekozen om alle namen met een “B”te laten beginnen. De gedachte hier achter zijn de namen van de ouders van Eva. Deze beginnen ook met een “B”.   Het eerste nest van de kennel van Rubensdael is nu officieel!

DSC_0468Omdat een van de reutjes naar een jager gaat, hebben we een jachttest met hen gedaan. Het reutje met de meeste jachtambitie is de uitverkorene om verder te worden opgeleid tot ervaren jachthond. Dit testje bestond uit een geurspoortje en er werd gekeken hoe de reutjes o.a. reageerden op een ganzenvleugel, een duif en een konijnen dummy. Het reutje met de stamboomnaam Boris van Rubensdael  (hij heeft een andere roepnaam maar de eer om deze eventueel bekend te maken, laten we graag aan zijn baasjes) vond het geweldig en apporteerde en volgde het best. Hij toonde hiermee de meeste ambitie te hebben.

IMG_8231Ook hebben de pups deze week meerdere keren in de tuin en hondenkamer gespeeld. Heerlijk om te zien hoe ze rennen en ravotten met elkaar. Zelfs buiten spelen in een kleine regenbui doet ze niets. We kunnen dus zeggen dat ze waterproof zijn..

DSC_0549Tot slot van deze drukke week zijn de pups nog een keer naar de dierenarts geweest. Weer met zijn allen in de auto maar dit keer zonder mama Eva. De reden voor dit 2e bezoekje aan de dierenarts heeft te maken met de nieuwe strenge regelgeving omtrent de identiteit van de pups. De dierenarts heeft gecheckt of de chip in de schouder van de pup overeenkomt met de gegevens in het paspoort alvorens deze wordt getekend en gelamineerd. Na controle liet de dierenarts alle pups loslopen in de spreekkamer. Wat een feest !

Over zo’n 10 dagen verlaten de pups het nest, wat vliegt de tijd!

Lees alles van dekking tot nest in Eva’s Blog!

 

Eva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agendaEva’s nest; een achtling met een drukke agenda

 

 

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!