Home » De wereld van de achtling twee keer zo groot!

De wereld van de achtling twee keer zo groot!

door Hester
0 comment

Dinsdag 31 maart, de pups zijn 20 dagen oud.

wereldx2-000Vandaag hebben we onder toeziend oog van acht paar blauwe kijkertjes een kleine verbouwing gehad. De werpkist, tot vandaag de wereld en veilige plek van de pups, is geopend en we hebben de puppy-ren groter gemaakt. De wereld is voor de achtling  twee keer zo groot geworden!

Ze waren er aan toe; na een paar verwoede pogingen van verschillende pups om uit de werpkist te klimmen , hebben we besloten dat vandaag de grote dag is… Weer een stapje verder in het socialisatieproces! Prachtig om te zien hoe ze allemaal zonder enige aarzeling de werpkist uit stapten. Nu spelen ze heerlijk in de ren met elkaar en hebben ze nu de ruimte om goed te kunnen lopen. De nieuwe speelgoedknuffels worden goed besnuffeld en dienen daarna als een zacht kussentje om tegenaan te slapen…

 wereldx2-001In de ren leren we de pups op drie soorten ondergrond te spelen en slapen; een vetbed, een stukje zeil en een gedeelte met kranten. Over een paar dagen hopen we ze, stapje bij stapje, te leren om hun behoefte te doen op de kranten. 

Ook belangrijk in hun leerproces is dat ze nu alles kunnen zien en horen wat er om hen heen gebeurt. de stofzuiger, de televisie, geluiden uit de keuken, noem maar op. En ja, de pups blijven nog een paar weekjes in de woonkamer. We vinden het veel te gezellig om ze nu al naar de puppyruimte in de hondenkamer te verhuizen…. 

 

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!