Home » De roedel in volcontinu dienst.

De roedel in volcontinu dienst.

door Hester
0 comment
hond aan het werk

De titel suggereert dat onze roedel een baan heeft en werkt. Een baan hebben ze niet maar werken doen ze wel graag. Niet in het huishouden helaas. Alhoewel, wij hebben wel altijd hulp bij het inruimen van de vaatwasser. En Floris brengt graag de lege boodschappentas terug naar de garage. Nu is dit is ook eigen belang voor de slimmerik. Want daar staat de grote ton met brokjes en snoepjes.

APM Terminals vol continue

Geen baan dus voor onze roedel. Maar wel voor de baas. En die heeft een baan bij een werkgever die 24/7 volcontinu in bedrijf is. Dat de baas dagdiensten, avonddiensten en ook nachtdiensten heeft, daar draaien ze hun poot niet voor om. De routine, de cyclus van diensten hebben ze feilloos in de gaten.

Neem een dagdienst; Om het vroege opstaan een beetje te compenseren gaat de baas de avond ervoor om 21.30 uur naar bed.  En dat weet de roedel! Rond die tijd kijkt de roedel verwachtingsvol naar de klok, de schoenen van de baas worden gepakt en netjes voor hem neergezet. Op de dag zelf kent de wekker geen genade en laat dan om 05.00 uur van zich horen.  Het zijn echte bikkels die Drenten van ons. Totaal geen last van het zeer vroege tijdstip. Dit in tegenstelling tot de baas die dan het liefst naast het koffiezetapparaat blijft staan. Nog voordat de baas om 06.00 uur naar zijn werk gaat, is de zithoek al in beslag genomen door 5 slapende Drenten.

Lekker het veld in

Een avonddienst is een stuk leuker qua werktijden vindt de roedel. Vindt de baas ook. In de middag naar het werk betekent ‘s morgens heerlijk het veld in. Rennen, wat zwemmen, beetje snuffelen en op verzoek van de baas even een balletje ophalen. Een goed begin van de dag! Als de baas in de loop van de middag naar zijn werk gaat, is dat voor de roedel is dat gewoonste zaak van de wereld. Ze horen het wel als hij er weer is.

bank ruimte

Het belangrijkste voor de avond is; meer ruimte op de bank want de baas is er niet. En ja, ze horen het echt als hij weer thuis komt. Voordat de baas de straat in rijdt, krijgen ze een app-je. De thuisgebleven baas dan.  Bij het signaal van het app-je staat de roedel in een beweging op en loopt naar de keuken. Tijd voor het ‘We moeten rustig zijn” koekje. Het is dan al rond 00.00 uur. Niet echt een tijdstip waarop de buren blij worden van 5 enthousiaste Drenten.

De nachtdiensten zijn echt feest! Overdag is de baas thuis. Een uitstapje staat dan vaak op het programma. Een lange wandeling bijvoorbeeld. Uitrusten kan dan op de bank. Want de baas slaapt een paar uur voor zijn nachtdienst. Plek genoeg. Als de baas voordat hij weggaat de toegangsbadge aan zijn broekriem klikt, dan weet de roedel hoe laat het is; “De baas slaapt niet thuis, 2 van ons mogen op bed slapen bij de “thuisblijf” baas.” Gelukkig heeft de baas meerdere nachtdiensten achter elkaar zodat de hele roedel aan de beurt komt voor een heuse pyjama-of logeerparty.

De roedel is helemaal ingespeeld op het rooster van baas. Zie hier de kracht van herhaling. Ze hebben echt het rooster geleerd! Een vrije dag moet bij wijze van spreken eerst worden overlegd anders klopt hun routine niet meer en staan ze gewoon om 21.15 uur met de schoenen van de baas bij de deur. Want de baas heeft morgen dagdienst en  daar is volgens onze Drenten dan geen speld tussen te krijgen.

0 comment
1

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!