Home » Over 3 weken beschuit met muisjes!

Over 3 weken beschuit met muisjes!

door Hester
0 comment
Veerle

Veerle is drachtig! Dat is inmiddels geen nieuwtje meer. Maar blij zijn we nog steeds! Na haar date met Bram van Rubensdael (in het dagelijks leven Flynn) op goede vrijdag jongstleden, was dan maandag 20 mei het grote moment daar; De echo liet ons zien dat Goede Vrijdag inderdaad een goede vrijdag bleek te zijn!

Nu kent iedereen  het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. En wat het gevolg is als de bijtjes de bloemetjes hebben “gezoend’. Daarna begint het grote, lange wachten. Persoonlijk vind ik het wel een gemis dat er voor honden niet zo’n staafje bestaat die, zodra het in contact komt met urine van een gedekt teefje, aangeeft of ze drachtig is of niet. Twee minuten wachten is toch beter voor mijn zenuwen dan vier weken.

Veerle Echo

Die eerste vier weken vind ik het meest spannend. Zo ze wel.. of zou ze niet?  De eerste symptomen van een dracht zijn immers gelijk aan een eventuele schijndracht. Die grote eetlust had ze die nu altijd al? Slaapt ze nu echt meer? Je gaat bijna twijfelen aan je kennis. Ik heb alle boeken toch niet voor niets gelezen en die studie dan? En dan gaat ze ook nog overgeven in de derde week. Komt dat doordat de embryo’s zich gaan innestelen in de baarmoeder? Door de spanning en hormonen in de baarmoeder kan ze zich misselijk voelen. Zou ze drachtig zijn of heeft ze gewoon iets verkeerd gegeten?  Oh, al die symptomen die nog twee kanten op kunnen. Zijn die vier weken nog niet om?

En dan, aan het begin van de vierde week na die goede vrijdag, zag ik die heldere afscheiding. Hoera!! Dit is een teken van dracht. Dit komt niet voor bij schijndracht. Zou ze dan? Niet te vroeg juichen. In een enkel geval komt dit ook voor bij een teefje die toch niet drachtig blijkt. Soms is te veel weten ook niet goed voor je zenuwen.

Die 20e mei kwam als een bevrijding voor mijn getergde zenuwen. Ik wist het! Achteraf makkelijk praten als je op de echo de embryo’s heerlijk ziet dobberen. Volgende keer niet meer aan mezelf twijfelen? Maar toch, bij een volgende keer heb ik het weer. Geen teefje is gelijk.

kraamkamer

En Veerle? Die heeft totaal geen last van zenuwen of twijfels. Ze doet het gewoon! Ze is nu 6 weken drachtig. En tot zover is het een dracht volgens het boekje. Ze heeft een buikje dat duidelijk laat zien dat er pups onderweg zijn. Miniatuur hondjes van inmiddels bijna 5 cm groot. Die vanaf nu als belangrijkste taak hebben; groeien en nog eens groeien.

Ondertussen bereiden wij ons ook verder voor; De meubels gaan weer aan de kant. De kraamkamer komt in de woonkamer. Alle puppy benodigdheden worden gecontroleerd. Het team van verloskundigen is bekend. De lijst met potentiële pupbaasjes is klaar. Wij gaan er weer een feestje van maken. De pups kunnen komen. Ze zijn meer dan welkom. Een dingetje nog…

De levertijd is nog 3 weken.

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!