Home » Twee kapiteins in een Roedel?

Twee kapiteins in een Roedel?

door Hester
0 comment


of toch niet?

Het is inmiddels 2,5 jaar geleden dat Floris jr. onze roedel kwam versterken. Totaal onverwacht en  ook zeker niet gepland. We vonden 4 Drenten een mooi aantal. Maar nu blijkt 5 ook een heel mooi getal te zijn. Wat is het een feest om deze, in Zweden geboren, clown in de roedel te hebben!

floris en geoff

Ondanks dat wij er in één telefoongesprek uit waren dat Floris bij ons zeer welkom was, waren er ook goedbedoelde adviezen om er toch een nachtje over te slapen. Reden hiervoor: Floris zou niet de eerste reu in onze roedel worden. De Van Rubensdael roedelleider is per slot van rekening ook een reu. Onze Geoff. “Zou dat wel goed gaan als Floris volwassen is? “ was een veel gehoorde opmerking.

Er zouden dan namelijk twee volwassen, complete (ongecastereerde) reuen samenleven in een huis met een roedel met 3 teven.

Voor ons stond vast; We gaan het doen. Wij vertrouwen op de wijsheid van onze roedel. Dat onze roedel een fijn “clubje” is, is zeker gebleken toen puppy Floris zijn intrede deed in de roedel. Geoff was blij met wat mannelijke versterking en begon alvast met de eerste lessen in een waardig leiderschap. Eva sloot Floris gelijk in haar moederhart en ruimde, wanneer nodig, zijn puppyplasjes op. Veerle en Bryn waren geduldige speelkameraadjes.

kapitein en stuurman

Uiteraard heeft Floris uitgeprobeerd hoe ver hij kan gaan bij Geoff. Maar Geoff heeft hem steeds op een roedelleider waardige manier hierin gecorrigeerd. En ja, Floris werd hierbij wel eens op zijn rug gelegd. Maar de mannen kwamen er steeds samen uit zonder ernstige schermutselingen of bemoeienis van onze kant. Mooi om te zien hoe de hondentaal werkt.

Nu zijn we dus 2,5 jaar verder en Floris is uitgegroeid tot een jongvolwassen reu van bijna 3 jaar. Van de nummer 5 in de roedel is hij opgeklommen tot de nummer 3 op het podium. De plaatsen 1 en 2 worden ingenomen door respectievelijk Geoff en Eva.

vrienden

De mannen zijn echt vrienden geworden. Dat merken we ook als Floris bij zijn andere roedel logeert. Geoff mist Floris dan. Al zal hij dat natuurlijk nooit toegeven. Ze delen de taken op gebied van beveiliging en management van de complete roedel waarbij Geoff de eindverantwoordelijke is. Bij afwezigheid van Geoff is Floris plaatsvervangend roedelleider en hij wordt gesouffleerd door Eva.

Onze ervaring is dan ook; Ja, het kan 2 volwassen, complete reuen in een roedel met teven. En nee, er zijn geen twee kapiteins. De kapitein is Geoff en 1e stuurman is Floris. Er zijn duidelijke afspraken tussen de mannen. De belangrijkste afspraak heeft Floris goed in zijn oren geknoopt; De loopse teven zijn van Geoff. Dan geldt; Alleen kijken en zeker niet aan komen.

0 comment
1

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!