Home » Floris en de 150 Drenten..

Floris en de 150 Drenten..

door Hester
0 comment

Had Floris vorige week nog een feestje met zo’n 20 soortgenoten, dit keer was hij aanwezig op een bijeenkomst met wel 150 Drenten. Het was geen feestje waarbij je lekker kon rennen en stoeien met vriendjes. Natuurlijk was het gezellig maar het was een serieus en ook belangrijk feestje. 

Floris was mee met Geoff naar de fokdag van een van de rasverenigingen. Op deze dag worden er nesten van Drentsche Patrijshonden gekeurd door keurmeesters. Leuk voor alle baasjes om de broertjes en zusjes van hun Drent te ontmoeten. Voor de fokkers belangrijk om te horen en te zien hoe de door hen gefokte Drenten zich ontwikkeld hebben. 

Er werden 3 nesten van Geoff gekeurd. Ongeveer 25 surrogaatbroertjes en zusjes van Floris. Niet dat hij daar enig idee van had. Alle Drenten waren leuk om mee te spelen maar helaas voor Floris was dat nu niet de bedoeling. Gelukkig hoefde hij zich niet te vervelen want andere baas Joost was er ook en terwijl Geoff met baas Gijsbert in de ring stond, was hij samen met baas Joost op stap. 

Samen met baas Joost heeft Floris andere fokkers, baasjes en Drenten ontmoet. Ook werd Floris voorgesteld aan Mevrouw Offereins. Als er iemand verstand heeft van Drenten dan is zij het wel. Zij is dan ook een ras-deskundige. Heel leuk om te horen dat zij Floris heel knap vindt. 

De vader van Floris, Floris sr. was er ook. Hij was met baas Joost meegekomen omdat er ook van hem een nest gekeurd moest worden. Echte halfbroertjes-en zusjes van Floris dus. En wat is er dan leuker om ook naar hen te kijken als zij in de ring staan voor hun keuring?

Floris vond het maar wat interessant om langs te ring te staan en te kijken wat er allemaal gebeurde. 

De keurmeester die het nest van Floris sr. keurde, was erg gecharmeerd van Floris sr. zelf. Terecht, wie is er nu niet gecharmeerd van een mooie, wijze oudere Drent? De keurmeester zei dat ze het leuk zou vinden om nog meer nakomelingen van hem te zien. Nu, dat treft. Floris stond naast de ring. Na de officiële keuring mocht Floris even de ring in om zich te laten zien aan de keurmeester. Ook zij vond Floris knap. Dat belooft wat voor de toekomst.  

Na een fok-of nakomelingendag of zelfs na een show, gaat dan eindelijk gebeuren waar onze Drenten de hele dag naar uitkijken. Wij gaan met z’n allen naar Mc Donalds. Niet naar binnen natuurlijk maar door de Mc. Drive. Wij, maar ook de Drenten, gaan dan Nuggies (McNuggets) eten. Een beloning na een belangrijke dag. En denk maar niet dat we een keertje kunnen overslaan. Het Mc Donalds logo wordt al herkend door onze roedel…

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!