Home » Floris heeft zijn tweede Uitmuntend op zak!

Floris heeft zijn tweede Uitmuntend op zak!

door Hester
0 comment

Een druk Paasweekend voor Floris. Geen paasontbijt en geen eieren zoeken. Nee, Hij moest vroeg op voor de Dogshow in Goes. Een nieuwe uitdaging voor hem en baas Gijsbert. Wel twee dagen naar de show. Hoe zou dat gaan? Heel spannend dus..

De eerste show stond gepland op zaterdag. In alle vroegte samen met de baas naar Goes. Daar aangekomen begon het lange wachten. De keurmeester nam uitgebreid de tijd om alle honden te keuren. Het wachten duurde daarom extra lang. Een hele opgave voor Floris om zolang te moeten wachten. Maar hij deed het geweldig. Hij had in ieder geval ruim de tijd om zijn”Drentennetwerk”uit te breiden. Met zijn nieuwe vriend Luuk had hij veel plezier.

Eindelijk mochten dan de Drentsche Patrijshonden de ring in. Floris en twee andere jeugdreuen mochten als eersten. Floris liep keurig! Maar helaas was de Duitse keurmeester heel streng en nors. Omdat hij bij het individueel keuren van de Drenten erg dominant over kwam, voelde Floris zich duidelijk niet op zijn gemak en ging liggen.

Daarbij liet hij ook zijn buik zien. Een signaal van onderdanigheid. Dat was schrikken, zo kennen we Floris niet! Maar ondanks dat was de keurmeester erg tevreden over onze bink. Dit werd beloond met een hele mooie 2U ! Weer een uitmuntende beoordeling! Heel knap als 10 maanden oud bent en pas je tweede show loopt. Trots en ook beetje moe na zo’n lange dag keerden Floris en Gijsbert huiswaarts. 

En dan breekt de tweede showdag aan. Opnieuw moesten wij vroeg uit de veren en Floris uit de lappen. Wie zijn bench ziet , begrijpt waarom ik dit zo benoem. Op de tweede show wederom een Duitse keurmeester. Hoe zou het gaan? Een show blijft toch altijd spannend. Hoe keurt de keurmeester,hoe groot is de ring?  En niet te vergeten; Heeft je Drent er zin in? Allemaal factoren die mee kunnen spelen in het uiteindelijke showresultaat. 

Het is wel zo realistisch om naast de successen en mooie momenten ook de minder succesvolle momenten te noemen in Floris’ blog. Zo gaat het nu eenmaal in het leven. Ook in het leven van een jonge Drent. 

De tweede show dag ging niet zoals we gehoopt hadden. Soms tref je een keurmeester die zich niet voldoende heeft verdiept in het ras dat hij/zij gaat keuren. Misschien had deze keurmeester nog nooit een Drent gekeurd?!  Ondanks dat Floris heel erg zijn best gedaan heeft, heeft hij geen kwalificatie gekregen. Ook deze keurmeester was helaas erg intimiderend naar de honden. Floris ervoer dat als zeer bedreigend en liet zich niet betasten door de keurmeester. Eigenlijk kun je het Floris of honden in het algemeen niets kwalijk nemen. Een hond voelt de negatieve energie van in dit geval, de keurmeester en kan alleen maar zijn instinct volgen:  zorgen dat hij wegkomt van de “bedreiging” of in dit geval zorgen dat de bedreiging niet te dichtbij komt.

Een minder leuke ervaring voor Floris die het showen gelukkig nog steeds leuk vindt. En een 2U heeft hij maar weer op zak! Floris is onze kampioen!

(dank aan Marjo Timmer voor de foto’s)

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!