Home » Floris heeft wild in de neus

Floris heeft wild in de neus

door Hester
0 comment

Het was best vermoeiend zo’n eerste show. Alle nieuwe indrukken moesten dan ook goed verwerkt worden. Floris sliep zo diep dat hij zelfs niet reageerde op het woord ‘eten’. En dat zegt wat. Want eten is toch wel een van zijn favoriete bezigheden.

Tijdens onze wandelingen met Floris merken wij goed dat hij een jachthond is. Dat klinkt als een open deur intrappen. Per slot van rekening behoort hij ook tot de rasgroep 7: Staande honden. Jachthonden dus. Maar niet elke jachthond heeft ook “echte passie” voor de jacht. Nu, Floris wel. Het is ook een beetje met de paplepel ingegoten want zijn moeder Mira doet het niet onverdienstelijk in de praktijkjacht.

Onze roedel loopt vrijwel altijd los in veld. Rennen en dollen met elkaar is natuurlijk heerlijk. Soms, als de wind in de goede richting waait, pakken ze de geur op van wild. Zo heeft Floris een spoor van een fazant opgepikt. Hij dook de struiken in en inderdaad, al scheldend rende een fazant weg met Floris op zijn hielen. Bij een open stukje kon de fazant wegvliegen. Helaas voor Floris heeft hij geen vleugels en had de fazant gewonnen.

Maar niet getreurd. De geur van ander wild zat al weer in zijn neus. Samen met Bryn was hij een konijn op het spoor. Omdat het konijn richting een doorgaande weg rende, hebben wij Floris en Bryn teruggefloten. Een slim konijn met praktijkervaring vermoeden wij.

Omdat Floris toch al zijn eigen jachttraining was gestart, hebben wij deze verder uitgebreid door op een andere locatie met hem verder te trainen. Om hem een nieuwe uitdaging te geven, hebben we een sleepspoor gemaakt met een duif. Dat was best een lastige opdracht voor hem. Uiteindelijk is het Floris gelukt om het spoor te volgen en de duif te vinden. Deze werd ook netjes bij mij teruggebracht. Uiteraard wel even op zijn “Drents” . Niet in een rechte lijn maar met een kleine omweg. 

Floris is met zijn 10 maanden, vandaag precies, nog een jonge hond die nog veel kan leren in de jacht. Hij laat duidelijk zien dat hij wil werken. Het allerbelangrijkste is dat hij er veel plezier in heeft. Dan komt de rest (met training) vanzelf! 

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Blog 28″]

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!