Home » Een uitmuntende beoordeling voor Floris!

Een uitmuntende beoordeling voor Floris!

door Hester
0 comment

Het stond al enige tijd in de agenda en eindelijk was het dan zover!  Afgelopen zaterdag 18 maart heeft Floris zijn eerste show gelopen. 

Natuurlijk moet Floris weten wat er van hem verwacht wordt op een show.  Allereerst moet hij leren “staan”. Dat is niet zo moeilijk zou je denken. Nu, ik kan vertellen dat Floris heel goed geleerd heeft om te zitten. Een hele brave hond dus. Maar “zitten” in de showring is niet de bedoeling. En daarom hebben we geoefend. Gelukkig is Floris een snelle leerling en zeer voedselgericht. Een koekje doet wonderen en zo had hij redelijk snel het “staan” geleerd. 

En dan het netjes lopen in de ring; Dat kan ook best lastig zijn voor een jonge en soms wat onstuimige clown. Want lopen in de ring moet aan de lijn. Keurig links van de baas en niet met de lijn in je bek zoals Floris graag doet. En springen mag al helemaal niet. Ook het lopen hebben we veel geoefend. Dat viel niet altijd mee want opwaaiende bladeren of een reiger aan de slootkant zorgden weleens voor afleiding. 

Dan is de grote dag aangebroken. Samen met de baas naar Hazerswoude voor de eerste show. Bij Eva zorgde het voor de nodige verwarring; de bench werd in de auto gezet, de showtas gepakt en toch moest zij thuis blijven. Omdat eerst de Friese Stabijs werden gekeurd kon Floris rustig vanuit zijn bench wennen aan zijn omgeving en alle nieuwe indrukken verwerken. Hij kreeg daarbij de steun van zijn vader Floris sr. en andere baas Joost en Anna. Een eerste show is toch een beetje een mijlpaal daarbij mogen zij natuurlijk niet ontbreken. 

Na een uurtje was het zover! De jeugdklasse reuen werd verwacht in de ring. Floris en 3 andere jonge reuen zouden gekeurd worden door keurmeester de heer W. Wellens.  Een heel spannend moment. Hoe zou Floris het doen? Zou hij iets onthouden hebben van wat we geoefend hebben? Als tweede moest Floris lopen en dat deed hij goed! Geen gespring of andere gekkigheid. En zelfs het staan deed hij zonder eerst te gaan zitten! En dan de beoordeling van de keurmeester; Hoe zou het keurrapport eruit zien? 

Voor de thuisblijvers, de rest van de roedel en ik, was het misschien wel extra spannend omdat je niet “live” kon zien wat er gebeurde. Maar gelukkig werd ik door Anja en Anna op de hoogte gehouden.  En dan het verlossende woord van de keurmeester; Floris heeft een tweede plaats behaald met een uitmuntende beoordeling. Voor de kenners: Hij werd 2U!  Met een heel mooi keurrapport. Geweldig. Zo ontzettend trots op onze clown! En dat voor zijn eerste show! Heel leuk om te vertellen is dat zijn zusje Jeppe ook een 2U beoordeling kreeg. En niet te vergeten Floris sr; Hij kreeg in de Veteranenklasse een Uitmuntende beoordeling. En als klap op de vuurpijl werd Floris sr. ook nog tweede  Beste Veteraan in de Erering. Een geweldige prestatie!

We hebben gemerkt dat Floris het showen heel leuk vindt. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

foto’s: Edwin Poppelaars en Anna Wegink

[Best_Wordpress_Gallery id=”20″ gal_title=”Blog 27″]

 

 

 

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!