Home » Goed voorbeeld doet volgen..

Goed voorbeeld doet volgen..

door Hester
0 comment

De meningen zijn er verdeeld over. Kunnen twee complete reuen samenleven in een roedel met niet gesteriliseerde teven? Uit eigen ervaring kan ik zeggen; Ja het kan! Maar om te voorkomen dat er twee kapiteins op het schip staan, zijn goede afspraken van belang. Niet alleen tussen ons en de reuen maar ook onderling tussen Geoff en Floris. Geoff is heel duidelijk naar Floris toe; Ik ben de roedelleider en de teven zijn van mij. Floris heeft dit heel goed in zijn oren geknoopt. Geregeld dus…

Naast dat Floris Geoff heeft geaccepteerd als zijn roedelleider, is Geoff ook zijn grote voorbeeld. Vanaf het moment dat beide mannen kennis met elkaar maakten, inmiddels zo’n 7 maanden geleden, volgt Floris Geoff op de voet. Gelukkig is Geoff in een vorig leven kleuterleider geweest dus heel dag een springende pup om hem heen vindt hij geen probleem. Wij zien Floris opgroeien tot een knappe, sociale en evenwichtige reu. Dit onder begeleiding van de hele roedel want reken maar dat ook de meiden zich met de opvoeding van Floris bemoeien. Uiteraard wel onder de supervisie van Geoff en van ons als “opper roedelleiders”. 

Wat leert Floris dan eigenlijk van Geoff? Denk aan communicatie tussen de honden onderling, het leven in de roedel en het omgaan met rangorde. En niet te vergeten; een echt reuendingetje: De poot optillen bij het plassen. In het begin ging dat wel eens fout; Floris plaste over zijn eigen poten. Want de goede poot optillen is ook best belangrijk. Of hij viel bijna om bij het optillen van zijn poot. Maar oefening baart kunst.

Daarnaast is omgaan met dames in het algemeen een onderdeel van de opvoeding. Geoff staat bekend als een grote charmeur en enorme knuffelbeer en heeft dit inmiddels ook geleerd aan Floris. Alle dames worden vakkundig om de poot gewonden en gezoend. 

Nu Floris bijna een jaar is en steeds meer een eigen mening krijgt, worden “de gesprekken” tussen hem en Geoff ook anders. Meer van man tot man. Het onderwerp loopse teven is ook uitgebreid besproken: “Ze snauwen altijd naar je. Op een paar dagen na. Maar dan mag je er niet bij van de baas”. Belangrijke onderwerpen en leermomenten voor een jonge (dek)reu in spé. Overigens volgt Floris in het geval van loopse teven ook Geoff’s gedrag en hebben we twee jankende en piepende reuen.

Op dit moment zit Floris in zijn Drentenpuberteit en zoekt met regelmaat zijn grenzen op. Dit wordt niet altijd getolereerd door Geoff. Als roedelleider laat Geoff aan Floris weten hoe ver hij kan gaan en wordt hij, wanneer nodig, bij wijze van spreken in de hoek gezet om even af te koelen. 

Een ding is zeker: Geoff leert Floris precies de kunsten van het waardig toekomstig roedelleiderschap. Zoals Geoff het geleerd heeft van zijn vader Max…

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”23″ gal_title=”blog32″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!