Home » Floris leent zijn blog uit…

Floris leent zijn blog uit…

door Hester
0 comment

 

Ik heb het er met Floris over gehad. En hij vindt het goed. Waar gaat het over en wat vindt hij goed? Deze week geen blog waarin Floris de “HoofdDrent” is. De rest van de roedel had deze week een belangrijke bijeenkomst. De nakomelingendag van de rasvereniging DPHCN. 

Het eerste nest van Van Rubensdael werd deze dag beoordeeld door een officiële keurmeester. Omdat Geoff en Eva de ouders zijn van dit nest en Bryn hun dochter gingen we met z’n allen naar Veenendaal. Ook Floris ging mee. Goed voor de sociale contacten en een weerzien met baas Joost. Overigens was Floris de enige die “fris en fruitig” in de auto stapte. De rest van de roedel inclusief wij zelf hadden toch wat moeite met dit vroege tijdstip.

In Veenendaal aangekomen, begon het lange wachten voor onze roedel. Want het nest van Van Rubensdael werd pas in de middag beoordeeld. En lang wachten, daar zijn onze Drenten niet zo goed in. Ik wil niet zeggen dat het van die ongeduldige typetjes zijn, maar als ze dan ook nog in de bench moeten zitten, wordt er wel een beetje geprotesteerd. 

Eindelijk was het zover; Je zag de opluchting op hun snoet. Het deurtje van die nare bench ging open en de pootjes konden worden gestrekt. En dan de ontmoeting met de rest van het nest. Alle pups van Eva en Geoff waren aanwezig met hun baasjes. Ik moet mezelf even corrigeren; het waren zeker geen pups meer. Allen waren uitgegroeid tot mooie, lieve jonge Drenten van inmiddels 2 jaar oud. Je zult begrijpen dat wij als fokkers daar erg trots op zijn! Het was een feest om om iedereen zo bij elkaar te zien. 

En dan de ring in..Toch een spannend moment. Wat zal de keurmeester van het nest vinden? Wij vinden het een mooi nest waar we zeker trots op zijn. Het is ons eerste zelf gefokte nest. Dus een beetje bevooroordeeld blijf je altijd. 

Na de individuele beoordeling van elke Drent riep de keurmeester alle baasjes en ons bij elkaar voor de eindbeoordeling. Ze vond het een mooi nest. Een geslaagde combinatie zelfs! Enkele opmerkingen  uit haar verslag wil ik graag noemen;Er is duidelijk verschil tussen de reuen en de teven. Allen hebben een heel behoorlijk gangwerk en allen hebben een prettig karakter.  Het laatst genoemde is misschien nog wel het allerbelangrijkst. Elke nakomeling van Geoff en Eva heeft een mooi rapport gekregen!

Floris was deze dag een beetje “the underdog” Hij moest bijna de gehele dag in de bench zitten. Maar hij heeft zich heel stoer gedragen. Gelukkig had baas Joost voldoende tijd om er voor te zorgen dat Floris ook even de pootjes kon strekken. 

Volgende week heeft Floris zijn blog weer terug. Zijn fokker Helena Lyckoskog en zijn moeder Mira komen naar Nederland. Op bezoek bij Floris. Nou ja, eigenlijk op bezoek bij Geoff…

 

 

0 comment
0

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Be creative. Create your own content. Content is protected !!