Home » De vierde week na de dekking

De vierde week na de dekking

door Hester
0 comment

Zondag 1 februari, dag 22 na de dekking.

Het begin van de vierde week na de dekking… Aan het einde van deze week is Eva al op de helft van haar dracht. Als ze drachtig is natuurlijk. Het blijft nog spannend tot 11 februari a.s. dan weten we het zeker en staat het letterlijk zwart op wit.

We worden steeds zekerder dat ze drachtig is.  Veel van de symptomen die bij dit stadium van de dracht horen, herkennen we bij haar. Ze doet ook grappige dingen die ze normaal niet doet; zo lag ze afgelopen week in de badkamer te slapen; ze had van de badmat een nestje gemaakt. En ook de haren in haar liezen beginnen “te steken”.

pups Eva

Eva knuffelt een aanstaand pup baasje

We merken nu ook al dat ze meer trek heeft in eten. Het is vast een “bakerpraatje” maar ik heb gelezen dat als een teef in de eerste weken van haar dracht al meer wil eten, ze een groot nest verwacht. We zullen zien, superleuk natuurlijk, maar een gezond nest is belangrijker. Laten we hopen dat ze ons allemaal niet voor de gek houdt met een schijnzwangerschap….

Ook de afgelopen dagen hebben we kennis gemaakt met aanstaande pup baasjes. Tijdens zo’n bezoek stellen ook Eva en Geoff zich voor. Dit gaat gepaard met een hoop gestoei en geknuffel met de aanstaande baasjes. Het is  leuk om te zien dat Eva ook dik tevreden is met de nieuwe baasjes voor haar pups! (zie foto)

Wat gebeurt er in week 4 ( 22-28 dagen) in Eva’s buik?

pups eva

Een embryo in week 4 van de dracht.

Als Eva drachtig is, zullen deze week de ogen en ruggenwervels zich ontwikkelen.  Het hoofdje krijgt meer vorm. De ontwikkeling van de organen zet zich deze dagen ook voort. Hierdoor zijn de embryo’s nu erg kwetsbaar. Aan het eind van deze week zijn de embryo’s gegroeid tot zo’n 15 mm. Ongeveer zo groot als een walnoot.

 

 

Illustratie: Setterworld

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!